CNC Frezen

JR Fijnmetaal produceert mechanische onderdelen. Voor de productie van deze onderdelen maken we gebruik van CNC machines, waarmee we verspanende werkzaamheden uitvoeren. Met onze CNC machines kunnen we zowel draai- als freeswerk uitvoeren.

Bij frezen wordt een product in de CNC machine met een roterend gereedschap, de frees, bewerkt. Tijdens het frezen worden van het ruwe materiaal kleine deeltjes verwijderd, waarmee het product de gewenste vorm krijgt. Ook met frezen kunnen we producten van allerlei soorten metaal en van kunststof maken.

Zowel bij draaien als bij frezen wordt voor elk product een programma gemaakt om de CNC machine computergestuurd alle benodigde bewerkingen uit te laten voeren. Daarbij is het belangrijk om voor elk product het geschikte gereedschap te gebruiken om een kwalitatief goed resultaat te krijgen. JR Fijnmetaal beschikt over een breed assortiment aan gereedschappen en over de kennis om gebruik te maken van het geschikte gereedschap zodat wij voor onze klanten elk gewenst product van hoge kwaliteit kunnen produceren.